Een 500 internal server error kan meerdere oorzaken hebben, maar vaak heeft het te maken met verkeerd ingestelde permissies voor de bestanden van je webhosting.

Een aantal van onze servers maak gebruik van SuPHP wat zorgt voor een betere beveiliging van met name WordPress, Joomla etc. Het kan dan wel voorkomen dat na een update een dergelijk probleem zich voor kan doen.

Indien dit probleem zich voordoet dien je ervoor te zorgen dat er absoluut geen bestand meer de rechten “777” hebben. Maar in plaats daarvan “644” (bestanden) en “755” (mappen) als rechten hebben.

Wil je weten hoe je de rechten aanpast? Bekijk dan: “Hoe pas ik de bestandsrechten van een bestand aan?

Is dit niet de oplossing voor het probleem? Neem dan even een kijkje bij “wat is een 500 internal server error