Via DirectAdmin is het ook mogelijk om de bestanden die geupload zijn naar je webhostingpakket andere bestandsrechten te geven. Dit kan nodig zijn wanneer je bepaalde software hebt geinstalleerd in je webhostingpakket en je bestanden aan wilt passen, maar hier geen toegang tot hebt.

Login op DirectAdmin door naar www.jedomeinnaam.extensie:2222 te gaan en navigeer naar ‘Bestanden’. Navigeer naar het bestand en vink het bestand onder ‘Selecteer’ aan. Onderin de blauwe balk kan je de bestandsrechten aan passen.

De volgende rechten zijn de meest gangbare:

Code

Betekenis

755

Iedereen kan de inhoud van de map bekijken en bestanden uitlezen; de User kan bovendien nog bestanden aanmaken en verwijderen

775

Iedereen kan de inhoud van de map bekijken en bestanden uitlezen; de User en Group kunnen verder nog bestanden aanmaken en verwijderen

777

Iedereen kan bestanden aanmaken en verwijderen en de inhoud van de map bekijken en uitlezen

Binnen je FTP programma is het ook mogelijk om de bestandsrechten van je bestanden aan te passen. Dit doe je door met de rechtermuisknop te klikken op het bestand en dan te kiezen voor ‘Bestandsrechten’.