Het beste kan de uitgaande server van Domeinwinkel instellen. Dit is altijd mail.[jedomeinnaam.extensie], dus bijvoorbeeld mail.jansenstucadoors.nl. Als alternatief kan je e-mailprovider worden gebruikt, bijvoorbeeld smtp.ziggo.nl of smtp.tele2.nl. Dit is makkelijk wanneer je vanaf één vaste plek e-mail verstuurd. Je gebruikt dan de mailfunctie van je internetprovider.

Stel dus mail.jedomeinnaam.extensie in als uitgaande server. Daarbij zijn wel 3 zaken van groot belang om e-mail te kunnen verzenden, namelijk:

1. Valideer altijd je connectie met je e-mailadres en wachtwoord
  2. Zorg ervoor dat verzenden via SSL uitgeschakeld staat als je hier GEEN gebruik van maakt (dit kun je checken in je DirectAdmin account via ‘SSL Certificaten’)
  3. Stel altijd poort 587 in om problemen te voorkomen (als je hiermee geen connectie krijgt, dan kun je poort 465 proberen)

Als je na het instellen van de mail de melding krijgt of je zeker weet of je het certificaat wel kunt vertrouwen (bij SSL), dan klik je op het certificaat en klik je op ‘Altijd vertrouwen’ en accepteer je dit.