pop33aimap-3081953

POP3(Post Office Protocol) is een manier om jouw e-mail op te halen in een e-mailprogramma zoals Microsoft Outlook. Met POP3 heb je jouw Postvak altijd op jouw eigen PC staan. Bij het ophalen worden alle binnenkomende e-mailberichten in principe van de server verwijderd. Alle e-mailprogramma’s werken (goed) met POP3.

Bij IMAP(Internet Message Acces Protocol) is het zo dat het Postvak bij Domeinwinkel op de server staat. Dit kan handig zijn als je vanaf verschillende PC’s tegelijk toegang wil hebben tot het Postvak, of als je het e-mailadres wil delen met iemand anders. Ook kan het handig zijn als je op meerdere plekken vanaf verschillende apparaten zoals desktop, laptop en mobiel toegang wil hebben. Een bijkomend voordeel van IMAP is dat alle e-mails dagelijks worden ge-backupt. Jouw e-mail is daarmee gegarandeerd in veilige handen.

Een nadeel van IMAP is dat het soms traag werkt als je geen snelle internetverbinding hebt. De prestaties van IMAP zijn ook afhankelijk van jouw e-mailprogramma; Outlook 2007 werkt bijvoorbeeld uitstekend met IMAP maar eerdere versies geven soms problemen. Raadpleeg de handleiding van het door jou gebruikte e-mailprogramma voor meer informatie.

De voor- en nadelen van POP3 op een rij:

Voordelen POP3

• Korte snelle verbinding met de server om de mail op te halen
  • Je hostingpakket loopt minder snel vol

Nadelen POP3

• Je kan de mail maar met één computer ophalen
  • Als de mail is opgehaald kan deze niet meer worden nagelezen in webmail

De voor- en nadelen van IMAP op een rij:

Voordelen IMAP

• De mail is op meerdere locaties/apparaten te lezen
  • De mail blijft op de server staan waardoor je een back-up hebt
  • De mail is ook te benaderen via webmail

Nadelen IMAP

• Omdat de mail op de server blijft staan kan de mailbox vollopen
  • Je kan de mail alleen bekijken met een internetverbinding

Bij Domeinwinkel stel je de mail makkelijk in. Alle gegevens die je nodig hebt kan je terugvinden in je account en met behulp van onderstaande informatie heb je de mail binnen enkele minuten ingesteld.

De gegevens die je invult in jouw e-mailprogramma zijn voor IMAP en POP3 gelijk. Onderstaande gegevens heb je nodig en kan je vinden in je Domeinwinkel account.

1. Gebruikersnaam (altijd je e-mailadres)
  2. Wachtwoord
  3. Server voor inkomende e-mail: mail.jouwdomeinnaam.extensie
  4. Server voor uitgaande e-mail: smtp.jouwinternetprovider.nl, bijvoorbeeld smtp.tele2.nl.
  5. Als alternatief kan je hiervoor ook de Domeinwinkel server gebruiken door mail.jouwdomeinnaam.extensie ook als uitgaand in te stellen. Hierbij moet je poort 587 gebruiken en verbinden met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Daarnaast moet “verzenden via SSL” uitgeschakeld zijn.