SpamAssasin is een zelflerend anti-spam programma dat via DirectAdmin beheerd kan worden. Je kan zelf de sterkte van het spamfilter aanpassen door in DirectAdmin een score in te stellen waarbij een e-mail als spam wordt gezien.

Doordat Spamassasin zelflerend is slaat deze bestanden op in je webhostingpakket om te onthouden welke e-mail wel en niet als spam gezien wordt. Op deze manier creëer je voor jezelf de ideale mix waarbij afhankelijk van je eigen mailactiviteit je juiste e-mail als spam wordt geblokkeerd.

Wil je SpamAssasin instellen via DirectAdmin volg dan onderstaande stappen:

1. Login op DirectAdmin voor de webhosting waarvoor je een spamfilter in wilt stellen
  2. Kies voor “SpamAssasin instellingen” onder “E-mailbeheer”
  3. Stel de opties in naar keuze en klik op “Opslaan” om de wijzigingen door te voeren

Let op! Zoals aangegeven slaat SpamAssasin bestanden op binnen je webhostingpakket in de map “.spamassassin”. Deze “Bayes” data bestanden vormen het zelflerende brein van SpamAssasin, wat in sommige gevallen kan oplopen tot behoorlijk grote bestanden. Indien dit te zwaar is voor je webhostingpakket kan je deze bestanden gewoon verwijderen. Wel zal het programma dan weer opnieuw moeten beginnen met het beoordelen van spam.