Een nameserver vertaalt een domeinnaam in een IP-adres. Stel je typt een domeinnaam in op je browser, je computer zal dan aan de nameserver van die domeinnaam vragen naar welk IP-adres hij moet surfen om de juiste website te laten zien.

Nameservers bepalen dus altijd waar de koppelingen aan je domeinnaam beheerd worden. Wil je dus DNS records aanpassen van je domein, kijk dan altijd aan welke nameservers je domeinnaam gekoppeld is. Daar kan je namelijk de DNS records aanpassen.